Sağlık Bakanlığı’ndan Sağlıklı Hayat Akademisi Projesi

Sağlıklı Hayat Akademisi Projesi Sağlık Bakanlığı Tarafından Başlatıldı

Sağlık Bakanlığı, sağlıklı yaşam kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla 81 ildeki Sağlıklı Hayat Merkezlerinde (SHM) Sağlıklı Hayat Akademisi (SAHA) projesini hayata geçirdi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun himayelerinde başlatılan proje, Kartalkaya’daki otel yangınında hayatını kaybeden intörn doktor Yiğit Gençbay’ın adını taşıyan bir merkezde ilk eğitimini gerçekleştirdi. Eğitim programına 18 kişi katıldı ve Dr. Merve Tecirli, bu eğitimlerin sağlık okuryazarlığını artırmayı, toplumda sağlık farkındalığı ve sağlıklı yaşam kültürünü geliştirmeyi hedeflediğini belirtti.

Sağlıklı Türkiye Yüzyılı Programı Kapsamında Eğitimler Başladı

Proje, ‘Koruyan Sağlık’ modeli çerçevesinde oluşturulan eğitim programıyla her yaştan bireyin sağlık okuryazarlığını artırmayı ve sağlıklı yaşamı desteklemeyi amaçlıyor. SAHA’nın ilk dersini Bakan Kemal Memişoğlu, çevrim içi olarak Gölbaşı Yiğit Gençbay Sağlıklı Hayat Merkezi’nden verdi. Bu ders, 81 ilde bulunan 543 kurum ve merkezdeki 567 sınıfta yaklaşık 7 bin kişi tarafından izlendi.

Toplum Sağlığı Eğitimleri Artık Daha Erişilebilir

Gölbaşı Yiğit Gençbay Sağlıklı Hayat Merkezi sorumlu doktoru Dr. Merve Tecirli, programın Türkiye genelinde yaygınlaştığını ve toplum sağlığı eğitimlerinin herkesin erişimine daha açık hale geldiğini belirtti. Eğitimlerin her birinin 20 kişilik gruplar halinde ve 13 oturum şeklinde düzenlendiğini vurgulayan Tecirli, sağlıklı yaşam için en önemli konuların ele alındığını ifade etti.

Sağlıklı Hayat İçin Eğitimler Devam Ediyor

Programa katılanlardan Avukat Elif Ece Gündüz, eğitimlerin birinci basamağın önemini ve Sağlıklı Hayat Merkezlerinde sunulan hizmetlerin ücretsiz olduğunu anlatarak, beslenme danışmanlığı, kanser taramaları ve obeziteyle mücadele gibi konularda aldıkları eğitimlerin kendileri için çok faydalı olduğunu belirtti. Gündüz, vatandaşların sağlıklı yaşam hizmetlerinden nasıl faydalanabileceğini bu eğitimlerle öğrenmenin önemli olduğunu vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da, Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Açılış Töreni’ne katıldı.

Uyurken vücudunuzu yıpratan alışkanlık: Siz hangi pozisyonda yatıyorsunuz?

Her gece farkında olmadan yaptığınız bu alışkanlık sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Özellikle apne ve reflü hastaları tetikliyor. Prof. Dr. Sinem İliaz, en riskli yatış şeklini açıkladı.

Masa basında çalışanlar dikkat! Günde kaç adım atmanız gerektiği açıklandı

Yetişkin bireyler için sıkça önerilen 10 bin adım hedefi, aslında herkes için uygun olmayabilir ancak yeni bir araştırma, masa başında çalışan ve günümüzün giderek artan hareketsiz yaşam tarzına sahip bireyleri yakından ilgilendiren çarpıcı sonuçlar sundu. Günde 9 bin ila 10 bin adım atmak, uzun süre oturmanın kalp hastalıkları ve erken ölüm üzerindeki olumsuz etkilerini önemli ölçüde azaltabiliyor.

Dışkınızda gördüğünüz bu işaret doktorları endişelendiriyor!

Dışkınızın görünümü, sindirim sağlığınız hakkında hayati bilgiler verebilir. Ancak çoğu zaman göz ardı edilen veya konuşulmaktan kaçınılan bu durum, bazı ciddi sağlık sorunlarının erken belirtilerini ortaya koyabilir. Gastroenterologlar, özellikle dışkıda kan, renk veya şekil değişiklikleri gibi belirtilerin ciddiyetle değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Avcılar’da Yaya Kazası: Bir Kişi Ağır Yaralandı

Avcılar’da yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya otomobil böyle çarptı İSTANBUL – İstanbul Avcılar’da yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya otomobil çarptı. Adam ağır yaralanırken, çarpma anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, önceki gün Avcılar …

Uzmanı tek tek anlattı: Çocuklara diş fırçalama alışkanlığı nasıl kazandırılır?

Çocuk Diş Hekimliği Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sabiha Ceren İlisulu, diş fırçalamanın çocuklarda yalnızca alışkanlık değil aynı zamanda ince motor becerisi gerektiren bir faaliyet olduğunu belirterek Avrupa Çocuk Diş Hekimliği Akademisi (EAPD) önerilerine göre çocuklara 7 yaşına kadar diş fırçalama sırasında ebeveyn veya bakım veren kişi tarafından mutlaka destek olunması gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir